Om oss

Vi

Om oss

Vi älskar Östersjön.
Vi älskar att segla på Östersjön. Färdas med vindens kraft på dess vågor, under stor himmel och med obruten horisont. Besöka andra länder, skärgårdar och öar.

Vi är två fotografer, Erja Lempinen och Pekka Pääkkö.
Baltic Sea Pictures är vår gemensamma fotografisk projekt.

Vi vill inspirera med våra bilder till att njuta av havet men också att ta hand om den.
Östersjön är världens mest förorenade hav och är i akut behov av hjälp.

Havet lockar oss under alla årstider och vi besöker den så ofta vi kan. Segling på sommar halvåret och men även på andra sätt. Det blir många resor över havet till Finland, vårt andra hemland. Eller till Åland där vi hyr en stuga då längtan till att se öppet hav och gå på stränder blir stor. Vi planerar att segla runt hela Östersjön i framtiden.

Sommaren 2016 var vi ute och seglade under 6 veckor. Från Stockholms skärgård till ön Dagö i Estland och längs den estniska kusten till Tallinn och därifrån över Finska viken till Lovisa i Finland. Därifrån längs den finska kusten västerut och slutligen via Skärgårdshavet och Åland tillbaka till Stockholm.

Vi har en liten segelbåt, svensktillverkad Linjett 30, som är en fantastisk seglare och vårt hem på seglingarna.

Havet inspirerar oss och vi vill i vår tur vill inspirera till att upptäcka havet, stränderna, öarna och andra länderna runt Östersjön. Och även inspirera till att bry sig om vårt gemensamma hav.

Östersjön mår inte bra. Övergödningen, som orsakas av konstgödsling i alla länderna runt Östersjön, har gjort att ca 15 % av bottnarna är döda och ca 30 % lider av syrebrist. Fisken har minskat avsevärt och giftiga alger visar sig under varma sommarmånaderna.

Erja arbetar som freelance fotograf och Pekka har en anställning på tidningarna Mitti i Stockholm. Se hemsidorna.

Vi erbjuder även uppdragsfotografering. Vi har båda lång erfarenhet av olika slags fotografering.

VÄLKOMNA ATT HÖRA AV ER VID INTRESSE!